www.jcandcompany.rssitemap>
May 31st, 2010 by mjrm

Klub

JC škola ekstremnih sportova počela je sa radom kao naslednik Beogradske škole ekstremnih sportova koja se 2011. godine, pod pokrovitljestvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “JC & co”, održala na teritoriji 5 beogradskih Opština (Vračar, Stari Grad, Novi Beograd, Čubura i Obrenovac).

S obzirom na različite nivoe vožnje polaznika, JC škola nudi više različitih kategorija po istim, promotivnim cenama:

1) Početnici (oni koji se po prvi put susreću sa ekstremnim sportovima ili koji imaju jako malo iskustva)
2) Konzumeri (duži vremenski period vožnje. Potrebna stabilnost, vožnja unazad, okretanje, skok i slično)
3) Napredni (početni koraci u aggressive i urban vožnji rolera. Skakanje, slajdovanje, skejt park, rampe itd…)
4) Go 4 Pro (usavršavanje aggressive i urban vožnje, objašnjavanje trikova višeg nivoa. Potrebna stabilnost na osnovnim slajdovima i skokovima)

Cilj JC škole ekstremnih sportova je da u najkraćem vremenskom periodu pomogne oko usavršavanja, kako osnovnih, tako i naprednih koraka vožnje rolera, skejta i BMX-a, ne bi li na taj način Srbija dobila svoje predstavnike kako na Olimpijadi, tako i na ostalim svetskim takmičenjima ekstremnih sportova. Vozači JC-a su prethodnih godina zauzimali zapažena mesta na domaćim, balkanskim, evropskim i svetskim takmičenjima među kojima izdvajamo 64. mesto na svetskoj World Rolling seriji, 3. mesto Pannonian Challenge, 2. mesto best trick istoimenog takmičenja, 1. mesto Winner Of Belgrade, 2. mesto Winner Of Belgrade u kategoriji do 16 godina (dve godine za redom), 2. mesto Urban Trash Superheroes, 1. mesto Macedonian In-line Street Contest, 1. mesto Revolution Street Contest, 3. mesto Two cities itd.

Stručnu pomoć školarcima pružaće jedni od najboljih vozača Srbije u ovim disciplinama, koji će kroz obuku preneti svoje dugogodišnje iskustvo i znanje na polaznike.

Plan je da se u okvru kategorija, pored samih koraka na rolerima, skejtu, ondosno BMX-u, rade vežbe kondicije radi jačanja celog tela koje doprinose lakšem bavljenju navedenih sportova. Pored kondicionih vežbi, dosta će se voditi računa o bezbednosti vožnje, kroz učenje izbegavanja nepoželjnih udaraca prilikom padova ili promašaja trika.

Zaštitna oprema je obavezna kod svih maloletnih lica, dok je kod punoletnih poželjna u zavisnosti od kategorije (kaciga, stitnici za ruke, laktove, kolena). Zaštitnu opremu, rolere, skejt ili BMX možete doneti sami ili iznajmiti u klubu.

JC škola će se za pojedine kategorije i discipline održavati tokom cele godine u beogradskim skejt parkovima. Tokom kišnih i hladnih dana tu je Home Of JC sa poligonom za rolere i skejt. JC škola će se od 2013-e održavati i u ostalim gradovima Srbije, u kojima postoji infrastruktura za održavanje jedne ovakve škole.

Cene su prmotivne tokom 2012-e godine. Svi polaznici iz 2012-e godine imaće posebne povlastice tokom razvoja škole.
Tokom sponzorstva od strane nekog drugog brenda ili firme, članovi JC škole imaće određene privilegije. Privilegije mogu biti u smislu finansijskih olakšica, većeg broja treninga, mogućnost instrukcija stranih vozača ili sponzorisanih profesionalaca.

Za više informacija pošaljite e-mail na office@jcandcompany ili pozovite 0607300091.
*Pogledajte slike i klip sa Beogradske škole ekstremnih sportova na kraju strane.

Kako postati član JC kluba?
Pravo na članstvo JC kluba imaju svi koji se bave ili koji žele da se bave ekstremnim sportovima.
Član JC kluba se postaje potpisivanjem pristupnice.
Članovi JC kluba imaće posebne privilegije u okviru aktivnosti JC-a (JC škola, JC clothing, JC tim, Home Of JC, JC takmičenja, JC shop…).
Više informacija na 0607300091.

Kratak istrijat Kluba ekstremnih sportova “JC & co”:

Klub godinama unazad organizje takmičenja ekstremnih sportova širom zemlje, među kojima su:
JC takmičenja:
Winner Of Belgrade 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 (Beograd)
Rules Of The Streets (Zagreb)
Last minute contest (Novi Sad)
Home Of JC Skate Contest (Beograd)
Home Of JC opening (Beograd)
Peppers Jam (Beograd)
Belgrade Rolling Jam (Beograd)
Chill Session (Beograd)

Takmičenja organizovana za druge brendove/firme:
Converse Street Battle 2012 (Beograd)
Converse Block Party (Zagreb)
Converse Mini Ramp Challenge (Beograd)
Converse Block Party (Beograd)
Red Bull Many Mania (Beograd)
Beogradska Rolerijada (Snikers Urban Jam 3 godine za redom-suorganizacija)
X days (takmičenje ekstremnih sportova-suorganizacija)

Takmičenja u kojima je klub sarađivao sa drugim organizacijama:
Red Bull Back Yard Digger (Beograd)
Vešac Countryside Rolling Jam (Vršac)
Grind On Mind 2012 (Valjevo)
Skejt tekma 2010 (Beograd)

Članovi JC kluba učestvovali su na manifestacijama kao što su otvaranje Evropskog prvenstva u košarci na Kalemegdanu 2007. godine, otvaranje Ejof-a 2007. godine, otvaranje MC Donald’s-a na Vidikovcu…

Kroz rad, klub dosta pažnje posvećuje mlađim vozačima kojima uz stručnu pomoć obezbeđuje lakše savlađivanje trikova. Dok sa druge strane, uz saradnju sa JC brendom konstanto promoviše, kako vozače, tako i sam sport, kroz klipove, vesti i ostale sadržaje.

Klub ekstremnih sportova JC & co se od svog nastanka bori za adaptacije skejt parkova svim sportovima. Veliki uspesi su foam pit u skejt parku na Novom Beogradu kao i 4 nova elementa, jump box, spine, roll in i wall ride.

Beogradska škola ekstremnih sportova filmić: